Live

Op uitnodiging van UNPO sprak ik in het Europees Parlement over mijn ervaringen als journaliste in Azerbeidzjan.


Expo-Kaukasus-poster-460px-72dpi 2

From Georgia. With Love? #1 Met schrijvers Lasha Bugadze, Dato Turashvili, Frank Westerman, vertaalster Ingrid Degraeve en fotograaf Filip Berte praatte ik over leven en literatuur in Georgië. Vrolijke chaos op het podium. ‘Kijk, er zijn driehonderd Georgiërs die lezen. En daarvan zijn er honderd die je boeken ook kopen. Geen wonder dat ik een foto van Ingrid, net als van mijn andere vertalers, boven mijn bed heb hangen.’
Een paar weken later gidste ik ook op de bijhorende fotovernissage van Filip Berte en Kakha Kahkiani. Gentenaar Berte trok naar Tbilisi en Batumi en maakte er reeksen over Georgië’s interne vluchtelingen en architecturale exuberantie, de jonge Kakhiani toont zijn thuisstad Tbilisi en kwam de donkere kant van Turnhout opzoeken.

Bij VOKA West-Vlaanderen gaf ik uitleg over mensenrechten in Rusland, met speciale aandacht voor de nieuwe wetten op ngo’s en demonstraties in de nasleep van de protesten bij de Doema- en presidentsverkiezingen (november 2011 / maart 2012).

Het Centrum voor Russische Studies van de KU Leuven organiseerde een avond rond Georgië en het conflict met Rusland. Salvatore di Rosa van de Gentse Conflict Research Group deed alle historische ontwikkelingen uit de doeken. Als woman on the ground mocht ik vervolgens verhalen over kalasjnikovs in slaapkamers opdissen.


Op de algemene vergadering van Pax Christi Vlaanderen bracht ik een presentatie over de komende Russische presidentsverkiezingen.

Advertenties